Ik moet iets bekennen. Eigenlijk heb ik het niet zo op al die zoete paleo traktaties die ik heel de tijd voorbij zie komen. Veel zien er heerlijk uit hoor en ik eet ook weleens iets zoets, maar ik denk dat het beter is je te concentreren op gezondere voeding dan op paleolitische vervanging van cakes, koekjes en snoepgoed. Dat gezegd hebbende, hier mijn recept voor paleo bounty’s :-).
Het begon met een grapje op twitter en toen Candy met een voorzetje kwam kon ik het toch niet laten het te proberen. De hoeveelheden in Candy’s recept heb ik gelijk gehouden, alleen het bereidingsproces is wat aangepast. Heleen was de gelukkige tester.
Paleo bounty’s
voor ca. 8 stuks (mini’s)
1 cup (ca. 1/3 kokosnoot) vers geraspte kokos (lees hier how to do it ;-))
2 eiwitten
1 tl. kokosmeel
50 gram honing
60 gr. pure chocolade (85%)
Verwarm de oven voor op 160C.
Meng de geraspte kokos met de eiwitten, het kokosmeel en de honing. Roer door totdat de honing en de eiwitten goed gemengd zijn.
Vorm 8 langwerpige hoopjes van het mengsel en leg deze op wat bakpapier op een bakplaat. Bak voor ca. 10 minuten totdat de hoopjes gaar zijn maar nog niet gekleurd (hooguit een randje kokos dat goudbruin kleurt).
Laat de kokoshoopjes afkoelen en snijd vervolgens de uitgelopen randjes eraf.
Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron) en rol de kokoshoopjes erdoorheen. Laat opstijven op een stukje bakpapier (en niet zoals ik op een bordje, want dan heb je een hakmes nodig om ze los te bikken).
Voor een snelle hap even in de koelkast zetten, maar beter is het om ze een middagje te laten uitharden op het aanrecht.
12 maart 2013 om 23:40
Dat ziet er goed gelukt uit! Was de smaak ook wat je ervan gehoopt had?
13 maart 2013 om 07:19
Jaa, ze waren super lekker! Echt wel zoals ik gehoopt had. Door de lage baktemperatuur blijft het kokokgoedje nog een beetje nat, dus het is echt als bounty. En bij deze proef je niet alleen maar suiker ;-).
13 maart 2013 om 09:15
Veel beter als the real thing dan 😉 . The NEW Real Thing 🙂
13 maart 2013 om 09:19
😃
13 maart 2013 om 18:04
Helemaal gelijk wat betreft al die zoete baksels en snoepkes! Maar dit ziet er wel erg lekker uit 🙂
9 januari 2014 om 11:45
ik ben zeer benieuwd hoe ze gaan smaken, ik heb net mijn kokosnoot ontleed, nu nog even schaven en dan kan ik beginnen. Ik laat jullie weten hoe ze bevallen, hopelijk niet al te lekker hahaha.
9 januari 2014 om 14:55
Wauwww, ze zijn geweldig lekker! alleen bij mij zien ze er niet zo mooi uit hoor. voor ik ze in de oven moest zetten dacht ik al dat ze te zacht waren, volgende keer gooi ik er nog een lading extra kokos bij tot het wat vaster wordt. maar afgezien van de schoonheid zijn ze echt super lekker. bedankt dat je dit recept wilde delen. X
10 februari 2014 om 20:01
vanmiddag kwam een vriendin met 2 bounties …heb ze meteen opgesnoept…god wat waren ze heerlijk!! ik ga ze morgen meteen maken en mijn familie daarnee verwennen!!
28 juli 2014 om 09:15
link naar kokosraspen doet het niet meer 😥
wat nu??
28 juli 2014 om 11:14
Hier is de link: http://leogoespaleo.nl/hoe-slacht-ik-een-kokosnoot/
28 juli 2014 om 14:37
Dank je wel….. ik had de hoop dat er een echt makkelijke manier was om een kokosnoot te verwerken.
29 juli 2014 om 08:46
Nee helaas, het blijft een rotklus 🙂
14 november 2014 om 11:33
Bij gebrek aan een kokosnoot heb ik geraspte kokos gebruikt. 1 op 1 met kokoswater en een uurtje (2 als je de tijd hebt) laten staan. Er bleef een klein beetje kokoswater over dat heb ik er af gegoten (en opgedronken yum! ^_^)
Het werkte helemaal prima, echt een super lekker recept, thnX!