Leo goes Paleo

…een ode aan echt eten

Beste lezing van AHS 2012: Remko Kuipers

2 reacties

^Een mooie post van Melchior Meijer die ik jullie niet wil onthouden vanwege de zeer belangrijke boodschap. Wegens tijdgebrek kom ik er zelf niet aan toe hier iets op korte termijn over te schrijven maar ik vind het heel belangrijk dat dit breder onder de aandacht komt, vandaar de reblog. Veel van jullie zullen ook de blog van Melchior lezen, skip dan gerust deze post, maar voor diegenen die niet regelmatig de site van Melchior bezoeken ‘this one is for you’. Bekijk zeker het filmpje, Remko Kuipers legt op duidelijke wijze uit waarom het het zo belangrijk is je vis- en schaaldierinname alsmede je inname van vitame D (nog) eens onder de loep te nemen.

Het Paleo Perspectief

Samenvatting en commentaar volgen asap. Enjoy, alvast. Dit sluit vrij naadloos aan bij onder andere dit verhaal en deze post (‘Waarom ik een strandjutter ben’).

Verlaat commentaar

Beëdigd makelaar in vleugellamme mainstream voedingsadviezen Yneke Vocking zei tijdens een lezing in zo’n deftig resort eens badinerend dat Frits Muskiet toch eigenlijk vooral een soort kamergeleerde is. Nog afgezien van de eclatante arrogantie en irrelevantie van die uitspraak, deze AHS-lezing van Remko Kuipers maakt pijnlijk duidelijk hoezeer de te Wageningen geprogrammeerde blondine de plank missloeg. Kuipers – apotheker, arts, cardioloog in opleiding en gepromoveerd op een onderzoek naar de vetzuurinname van semi traditioneel levende jager/verzamelaars in Afrika – is een pupil van Muskiet. Hij besloot zich voor zijn onderzoek niet alleen te baseren op reeds gedocumenteerde waarnemingen, maar zelf jager/verzamelaars te observeren. In een Landrover reisde hij met zijn partner Martine Luxwolda door Afrika en verrichtte fundamenteel veldwerk, net zoals Staffan Lindeberg…

View original post 769 woorden meer

Auteur: Leonie Verheul

Hi, my name is Leonie, I am a working mom living in the Netherlands. Proud owner of BRNDSTF.nl. I am passionate about everything considering health, food and writing. Visit me also at my (Dutch) blog LeogoesPaleo.nl.

2 thoughts on “Beste lezing van AHS 2012: Remko Kuipers

  1. Pingback: Kabbeljauw met een korstje | Leo goes Paleo

  2. Pingback: Leo goes Paleo – Kabeljauw met een korstje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s