Leo goes Paleo

…een ode aan echt eten

Prei met een twist

5 reacties

Prei, wat moet je daar nu mee? Behalve in een stoofschotel of soep heb ik prei zelden als groente on the side gegeten, maar ik vind dat ik prei daar eigenlijk tekort mee doe. Op een vakantie in Ibiza, een paar jaar geleden, heb ik in een tapas restaurant een keer prei gegeten in een saus van kokosmelk. Niet meer precies wetende wat erin zat heb ik onlangs toch een poging gedaan iets vergelijkbaars te maken. Dit is het resultaat.

prei met een twist

Prei met een twist

ca. 1,5 tot 2 kg prei
 300 ml kokosmelk 
1 el. ghee
1 sjalot, gesnipperd
3 limoenblaadjes 
1 stengel sereh, in stukken
1 tot 3 groene pepertjes
2 plakjes laos
sap van een halve citroen
1 teen knoflook, geplet
zout naar smaak
verse koriander of peterselie ter garnering

Was de prei en snijd hem in grote stukken, gebruik alleen het wit van de prei de rest kun je gebruiken om bouillon van te trekken o.i.d. Stoom of kook de prei tot ze net gaar is.

Smelt ondertussen de ghee en fruit hier de gesnipperde sjalot, serehstukken, peper(tjes) en laos in aan. Ik heb 1 groen pepertje gebruikt (heel gelaten), dit geeft net een vleugje smaak af en maakt het gerecht niet te pittig voor kinderen. Je kunt ook ervoor kiezen het pepertje open te snijden voor meet pit of wat extra hele pepertjes toe te voegen voor een milde spicy touch, it’s up to you.

Leo goes paleo prei drieluik

Voeg de kokosmelk, citroensap, limoenblaadjes en knoflookteen toe en kook op hoog vuur in totdat je nog ongeveer 1/3 van de kokosmelk over hebt. Breng op smaak met wat zout.

Schep de prei door de saus, warm nog even goed door en serveer met wat gehakte korianderblaadjes (of als je daar niet van houdt, platte peterselie).

Lekker met een stukje vis en een groene salade.

Auteur: Leonie Verheul

Hi, my name is Leonie, I am a working mom living in the Netherlands. Proud owner of BRNDSTF.nl. I am passionate about everything considering health, food and writing. Visit me also at my (Dutch) blog LeogoesPaleo.nl.

5 thoughts on “Prei met een twist

  1. Mmmmm, mooi recept, bijna alles in huis ! Ga ik morgen proberen. Bedankt Leonie

  2. Klinkt goed, ga ik uitproberen.

  3. zitten hier veel koolhydraten in?

  4. Pingback: Whole30 2013 #2 « Leo goes Paleo

Plaats een reactie