Leo goes Paleo

…een ode aan echt eten

YumYum puree

Een reactie plaatsen

Tijdens mijn Whole30 avontuur heb ik het volgende recept uitgeprobeerd en ben zeer content :-). Het is, eigenlijk heel simpel, een puree van bloemkool. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van bloemkool, maar zal het nu voor dit recept toch wat vaker in mijn boodschappenmandje gaan leggen. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

foto (2)

YumYum puree

(4 porties)

1 grote bloemkool
3 tenen knoflook
flinke klont rauwe boter, maar dan bedoel ik ook echt een flinke klont (30-50gr zeker)! (Ik gebruikte nu ghee, maar kokosolie werkt denk ik ook prima)
versgemalen nootmuskaat (ik gebruikte ongeveer een theelepel)
sap van een halve citroen
snuf zout

Snij de bloemkool in roosjes. Was de bloemkool en kook in water met het zout, de tenen knoflook en het sap van de halve citroen.

Wanneer de bloemkool gaar is giet je hem af en pureer je hem met een staafmixer, voeg de nootmuskaat toe en roer er de boter/ghee/cocosolie doorheen. je houdt, als het goed is ;-), een luchtig mengsel over. Proef het nog even, misschien wil je er nog wat zout aan toevoegen.

De culi’s kunnen er nog een scheutje truffelolie door doen.
Geniet ervan!

Auteur: Leonie Verheul

Hi, my name is Leonie, I am a working mom living in the Netherlands. Proud owner of BRNDSTF.nl. I am passionate about everything considering health, food and writing. Visit me also at my (Dutch) blog LeogoesPaleo.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s