Leo goes Paleo

…een ode aan echt eten

Lekkerste toetje ooit

9 reacties

Zooo, ik heb vanavond toch een lekkere smoothie op. Dit wordt mijn all-time favorite, for sure. Je kent het vast wel, aan het begin van de week heb je vol enthousiasme je boodschappenkar volgeladen in de supermarkt, op naar een nieuwe gezonde week (want je voedingsschema was de afgelopen week natuurlijk weer een aantal keer iets minder strak dan gepland). OK, misschien geldt dit niet voor jou, maar voor mij gaat dit meestal wel op 😉 Vol goede moed sla ik flink in, vooral bananen, want die gaan hard bij ons thuis. Daarom nog een extra trosje in de kar, ze zijn nog half groen dus dat komt helemaal goed. Eindstand, aan het einde van de week heb je een paar erg bruine bananen over die je liever niet meer uit het vuistje eet.

Daarom hier, het ultieme recept voor de verwerking van je afgedankte bananen. Bijkomend voordeel, het is zo lekker zoet dat je bijna niet kunt geloven dat er geen suiker in zit. Het is trouwens ook nog eens een hele gezonde smoothie en het bevat maar 3 ingrediënten, die je natuurlijk als echte paleo-er 🙂 altijd wel in huis hebt. Kortom, ik kan geen reden bedenken waarom je dit recept niet zou moeten proberen.

20120907-223912.jpg
[sorry, hij was op voor ik het door had :-)]

Neem per persoon een (overrijpe) banaan, een eetlepel amandelpasta (ik neem meestal een mix van 1/2 amandelpasta van rauwe amandelen en 1/2 amandelpasta van geroosterde amandelen) en zo’n 200ml kokosmelk (mijn favoriete merk: Aroy D). Ff blenderen op een paar ijsblokjes gieten en genieeeeet!

Update 5 januari 2013

TIP: Als je teveel bruine bananen heb, schil ze dan en leg ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekkere zoete banaan beschikbaar voor een smoothie en het scheelt verpilling.

Variatie die misschien nog wel lekkerder is dan hierboven:

voor drie glazen

2 overrijpe bananen
1 el vers citroensap
150 gr blauwe bessen (diepvries)
500 ml kokosmelk

Alles blenderen en eventueel op ijsblokjes gieten. Het wordt een lekkere dikke milkshake als de bananen en blauwe bessen uit de diepvries komen.

Auteur: Leonie Verheul

Hi, my name is Leonie, I am a working mom living in the Netherlands. Proud owner of BRNDSTF.nl. I am passionate about everything considering health, food and writing. Visit me also at my (Dutch) blog LeogoesPaleo.nl.

9 thoughts on “Lekkerste toetje ooit

  1. Heb dit weleens eerder geprobeerd maar word misselijk van de combi banaan-noten.

    Wat ik vaak doe is de hele bruine bananen schillen en in de vriezer mikken. Met bevroren banaan, een beetje kokosmelk en eventueel een schepje rauwe cacao maak je ENORM lekkere bananen-kokosijs in een minuutje tijd!

    • Hi Eva

      Als je misselijk wordt van banaan-noten dan kun je het beter niet doen inderdaad 🙂 Jouw tip over het ijs is inderdaad ook erg lekker, ik doe dat ook weleens maar dan ipv cacao gebruik ik, eveneens bevroren, aardbeien. Ook errug lekker.

  2. Pingback: Bananenshake « Leo goes Paleo

  3. Pingback: Whole30 2013 #2 « Leo goes Paleo

  4. Pingback: Whole30 #8 « Leo goes Paleo

  5. Leuke site leonie! mango in stukjes invriezen, daarna met kokomelk in de blender. Superlekker mangoijs!

  6. Een stukje aluminium over de bovenkant van de banaan (over dat uitsteekseltje) zorgt ervoor dat je bananen minder snel bruin worden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s