Leo goes Paleo

…een ode aan echt eten

About

Leo goes Paleo LeonieIk ben Leonie, 33 jaar, woonachtig in Rotterdam, getrouwd met Hensley en moeder van een prachtige (peuter)dochter genaamd Thaïs. Hier zie je mij in mijn keuken, mijn favoriete plek van het huis en ‘the place were all the magic happens‘, nou ja bijna alle magic :-). In het dagelijkse leven werk ik fulltime als fiscalist, daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Na een lange zoektocht naar het gezondste eetpatroon ben ik uitgekomen op Paleo, met hier en daar wat vrije invullingen van mijn kant, waar ik via dit blog meer bekendheid aan wil geven.

 

14 thoughts on “About

  1. leuke site, lekker frisse uitstraling, authentiek.

  2. goeie dag leonie, wat houdt precies het paleo dieet eigenlijk in? Is dit bestemd voor mensen die kwaaltjes hebben?

    • Beste Jan,
      welkom op mijn blog. Paleo is eigenlijk geschikt voor iedereen, ikzelf had geen aanwijsbare kwalen maar ben er door paleo wel achter gekomen dat bepaalde ongemakken (en mijn migraine) door de juiste voeding een stuk minder worden of zelfs helemaal weg kunnen blijven. Voor een beknopte uitleg kan ik verwijzen aar een van mijn eerste posts:

      https://leogoespaleo.wordpress.com/2012/07/25/het-gaat-beginnen/

      Mocht je nog meer concreet iets willen weten dan kun je altijd je vragen bij mij kwijt. Ik zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

  3. Dag Leonie,

    Mijn complimenten voor je Blog!

    Zelf ben ik ook geintresseerd in oervoeding en wat het voor je kan doen. Als student voeding & dietetiek richt ik mijn afstudeerscriptie dan ook op oervoeding. Met name ben ik benieuwd naar de ervaringen in de praktijk. Om hier achter te komen
    wil ik interviews afnemen met mensen die voor ten minste 85% volgens het oerdieet eten. Volgens mij ben jij zo iemand :),
    en rest mij dan ook de vraag, zou ik je mogen interviewen? Ik hoop van je te horen!

    Groetjes,

    Masja

    • Beste Masja, ik wil wel meewerken en heb je een mail gestuurd.

    • Beste Masja,

      Mijn naam is Merel Koper. Wat leuk om te zien dat iemand anders ook onderzoek doet (heeft gedaan) naar het Paleo dieet! Momenteel ben ik bezig met onderzoeken wat voor invloed het paleodieet op het lichaam heeft. Dit wil ik graag bekijken door de bloeddruk, bloedsuikerspiegel en het cholesterol gehalte van een aantal mensen te bepalen. Daarbij vind ik het erg interessant om te weten hoe mensen die het oerdieet volgen erover denken. Zou je wellicht bereid zijn de resultaten van uw onderzoek op te sturen?
      Als je het leuk vindt kan ik (wanneer het klaar is) het onderzoek ook opsturen.

      Groeten,
      Merel Koper
      merelkoper@gmail.com

  4. Hoi Leonie,

    Volgens mij heb ik je gezien in de Happinez Food editie die nu in de winkel ligt! Al een tijdje hoor ik her en der wat over het oerdieet, paleo, oergezond etc. Maar sinds jouw verhaal in het magazine ben ik om! Ik google al dagen naar deze termen om er meer te weten over te komen. Al eet ik al een tijdje geen ‘nepvoedsel’ en koop ik veel biologisch en maak veel zelf.
    Elk jaar volg ik in maart een reinigingskuur om m’n lichaam te ontdoen van gifstoffen en zo weer fris en fruitig de lente in te gaan. Elke keer ervaar ik weer andere dingen tijdens de kuur: niet alleen fysiek ontdoe je je van gifstoffen maar ook emotioneel gezien ontgift je. Heerlijk! Na een opbouwperiode van een week mocht ik eind vorige week weer ‘normaal’ eten. Vrijdag begon het sociale leven weer en ben ik uit eten geweest, heb een paar glazen alcohol gehad en even niet zo strikt aan mijn eigen gezondheidsregels gehouden. En wat denk je? Vanaf vrijdag voel ik me niet meer lekker.. Lichte hoofdpijn, puistjes en uitslag op m’n lichaam, ’s nachts eruit om te moeten plassen, niet meer fris wakker worden. Allemaal klachten die ik tijdens mijn kuur en de opbouwweek niet had! Balen dus! Na het lezen van jouw verhaal ben ik me gaan verdiepen in Paleo. Sinds maandag heb ik mijn voedingspatroon aangepast. Wel meng ik ’s ochtends mijn smoothie met wat biogarde en eet ik af en toe 4-granen rijstwafels. Die heb ik nog staan en moeten tenslotte toch op! 😉 Vanaf volgende week vervang ik de biogarde door kokosmelk en rijstwafels met granen door die zonder granen. Ik heb per dag (maandag t/m vrijdag) een schema gemaakt waar ik me aan houdt qua eten (een goede voorbereiding werkt voor mij het beste). Zaterdag en zondag mag ik van mezelf me wat laten gaan, uiteraard niet al te veel. Ik hoop dat ik snel weer klachtenvrij raak.. Tot nu toe is er nog weinig verbetering na 3 dagen maar dat zou kunnen komen omdat mijn lichaam toch belast wordt met granen en zuivel. Ik blijf je volgen op deze website, facebook én twitter! Om tips op de doen en wat meer paleo-minded te worden! Ga zo door in ieder geval! 🙂

    • Hi Gonneke

      Dankjewel voor je lieve en mooie bericht. Klopt ik sta inderdaad in de Happi.food, wat leuk dat je het hebt gelezen. Zo te lezen ben jij al aardig op de goede weg, knap hoor! Ik merk tegenwoordig ook steeds eerder en sterker vervelende bijverschijnselen van slechte voeding (suiker, granen, zuivel). De laatste tijd heb ik me ook weer iets teveel laten gaan met suiker en lopp al weken af en aan met hoofdpijn en migraine. Het blijft ook voor mij nog altijd zoeken naar de juiste balans. Ik merk wel dat hoe langer ik ‘schoon’ eet, ik steeds meer de behoefte (zowel lichamelijk als geestelijk) krijg om zo ‘schoon’mogelijk te blijven eten. Ik ben benieuwd hoe jij paleo gaat ervaren, voel je vrij hier daar in een reactie over te berichten! Dat vindt ik alleen maar leuk. Je bent gek op rijstwafels? Of weet je niet goed wat je anders zou moeten eten? Rijst is namelijk ook een graan en als je denkt dat je klachten hebt door granen zou je kunnen overwegen ze toch eens een paar weken te laten staan om te kijken wat het met je doet. Alles in je eigen tempo uiteraard, het heeft mij ook een jaartje of twee gekost voordat ik me echt los kon maken van mijn havermout ontbijt. Forceren heeft weinig zin, je moet er zelf klaar voor zijn. Veel succes de komende tijd en hopelijk voel je je snel weer wat lekkerder in je vel. Hou me op de hoogte!

  5. Beste Leonie, zou graag in contact komen met je!
    Groeten, Willemijn

  6. Hoi Naamgenoot! Ik kom toevallig op je blogsite vanuit mijn interesse om te starten met een blog en omdat ik zeer enthousiast ben over de oerdis. Ik werk als natuurdietist en adviseer mensen al jaren heel enthousiast over het oerdieet. Zo hebben in mijn praktijk al tientallen mensen aan den lijfe ondervonden dat Voeding als Medicijn kan werken! Ik vind je blog er prachtig uit zien en ik vind het leuk om zo kennis met je te maken! Ga zo door! Genieten!
    Veel succes!
    Groeten van Leony Roobeek.

  7. Prachtige site, toffe recepten. Ik ga er dit weekend verschillende van proberen. Ik heb net als u veel hoofdpijn en migraine als ik niet op mijn voeding let. Ik eet nog niet volledig paleo maar zie al veel beterschap in de migraine. Ik ben hier nu een jaartje mee bezig en ga nooit meer naar het oude eetpatroon, de voordelen op gebied van gezondheid zijn veel te groot!
    Leo, doe zo voort, ik volg je op de voet!

  8. Hallo Leonie

    Sinds ik Paleo ben gegaan is mijn gezondheid met sprongen vooruit gegaan.
    In december 2009 kreeg ik de diagnose MS,hoe ga je dat doen met drie opgroeiende kinderen in de leeftijd van toen drie en anderhalf(een tweeling),werkend als ziekenverzorgende in wisselende diensten en echtgenote?
    Een man die sinds begin 2013 fanatiek aan het crossfitten is en met paleo in aanraking kwam ben ik mijzelf in gaan lezen.Ik was erg sceptisch maar ben er aan begonnen na een stuk gelezen te hebben over Dr Terry Walsh.
    Ik moet zeggen dat ik tot juni niet langer dan 20 minuten achtereen kon lopen en weinig energie meer had.Dat is verleden tijd,ik doe nu zelfs sinds 6 weken aan hardlopen!En ik heb mijn medicijnen aan de wilgen gehangen 🙂

    Ik ga zeker door omdat ik voel dat ik er beter van word en graag wil lezen hoe anderen leven met dit principe.

    Ga door!

    Liefs Meta

    • Wat een geweldig verhaal Meta!! Heel bijzonder en bovenal fantastisch dat het zo goed met je gaat nu. Ik heb je verhaal met ontroering gelezen en wens je veel kracht en gezondheid toe voor de toekomst. Blijf vooral meelezen op mijn blog en als je je verhaal uitgebreider wil delen op mijn site ben je van harte uitgenodigd om een gastpost te schrijven. De hele wereld zou zulke verhalen moeten horen/lezen!! Mocht je je verhaal met iedereen willen delen dan kun je contact met mij opnemen via leogoespaleo@gmail.com, maar voel je niet verplicht hoor!! Dankjewel voor het delen hier en ik ga zeker door!! Leonie

Plaats een reactie